Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Angelina Jolie felszólalt a nemi erőszak ellen

2013.04.12

 Együtt brit külügyminiszter, William Hague felszólította a külügyminiszterek Angelina "Big Eight" tegyen határozott lépéseket, hogy megbüntesse azokat, akik szexuális erőszakot követnek el háborús övezetben, valamint az, hogy hagyják  abba ezeket a bűncselekményeket.

 
- "Erőszak - nem ez a kérdés a nők és humanista probléma természete. Ez - egy világméretű probléma. És azt meg kell vitatni itt, olyan helyen, ahol a döntések globálisan értendőek. Ha ez megtörténik, akkor létrehoz egy új globális szövetséget  szexuális erőszak ellen. És végül, a megbünhődnek a bünősők. "
 
Jolie és Haig együtt dolgoznak a problémán a nemi erőszak a háborús övezetben május 2012. A találkozón a brit miniszter bejelentette, hogy az országnak 10 millió fontra van szüksége, hogy változtasson a helyzeten.
 
- "Véleményem szerint ez - a modern rabszolgaság. Tudom, hogy ez - a nehéz és fájdalmas téma, és az emberek távol maradnak megvitatni ezeket a kérdéseket, a szexuális zaklatás áldozatai szenvednek abszolút igazságtalanság és a mélyen gyökerező stigmáktól, ezeket kell eltávolitani. "
 
 
A csúcstalálkozón elfogadottak egy nyilatkozatot szexuális erőszak és konfliktusok megelőzésére.