Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Times is foglalkozik Angelina masketomiájával

2013.05.25

 Анджелина Джоли на обложке журнала Time

Az újság az Angelina által gyakorolt hatásról beszél, a médiában. Az ügy komolysága szembetünő.A magazin feldobta a témát, ezek után minden nő ha hibás gént talál maszketómiát hajt végre a mellein?Hol marad a remény, az egészséges étkezés, optimizmus, helyes életszemlélet. Lehet, hogy lett volna esélye Angelinának, cselekedete nem bátorság, hanem megfutamodás inkább a fellelőség és a szenvedés elől?

Az orvosok szerint a maszketómia után is esélye lehet egy nőnek a rákra, Magyarországon nem is végeznek még nem rákos nőn mell levételt, ez túl drasztikus lenne, helyette a megelőzés és a tradiciónális gyógymód mellett döntenek. Helyes életszemlélettel, egészséges életmóddal, dohányzás mentesen, legyőzhető a rák.

Sok orvos bizakodó, csak az Angelina effekt rémiti meg őket. Ezek után egyre több nő ha van rákos a felmenői között leveteti a melleit? Még ha még nem is kapta meg a betegséget?

Sok mindenttől függ, hogy valaki rákos lesz e. A sok idegeskedés,  az arra hajlamosakra hat. Megfelelő életszemlélettel nem is biztos, hogy a gén alapján kialakul a rák, lehet, hogy a következp generációban, vagy még abban sem ha erős génü a pár egyik tagja.

Kedves olvasók óvva intek mindenkit a maszketómiától!

Szerki:(Sajnos az én családomban is előfordult BRCA1 kétszer a mellrák, tüdőrák, s a leukémia abba is haltak bele a rokonaim, még sem szedetem le a melleim. Pedig a génjeimben ez van, bőrrákra is hajlamos vagyok fehér bőrőm miatt anyajegyek elváltoztak volt nálam fekete nagy elváltozás jóindulató daganat leszedettem még sem cserélek bőrt most szedessem ki a tüdőmet is?Hát nem bátran harcolok a betegségekkel, egészséges életmódot élek, megpróbálom kerülni a feszültséget, hogy ne legyek bőrrákos elkerültem a további sejtburjánzást.Ezért nem értem Angelina tettét, sokkal inkább őrültség volt, mint józanész részéről. Nem arra gondolok a nap 24 órájában hogy rákos leszek, ez hozzáállás kérdése.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.